REPTE 8 setmana de l'1 al 5 de juny!

Hola a tots i totes!

Comencem nova setmana i com sempre 
amb moltes ganes de conèixer el repte!

En el nou REPTE necessitem moure el cos al ritme de la música, per això aquesta vegada ens hem tornat a fusionar música i educació física ja que aprendrem molt a sobre de... 
LA DANSA!

Abans de començar, fes clic en la imatge i descobreix moltíssimes coses de la dansa.



La DANSA o BALL és un art basat en la expressió per mitjà dels moviments del cos, seguint un ritme definit per un tipus de música determinat. Es fa servir bàsicament com a forma d'expressió, però és també un ART, una manera d'interacció social o bé pot estar també present en actes espirituals o actuacions artístiques.

El ball permet a la persona expressar els seus sentiments i emocions fent servir una combinació de gestos corporals preparats o improvitsats, que poden ser de creació pròpia o seguint uns patrons ja establerts. És una tipologia d'art molt amena que permet a tots els participants, ja siguin assistents com a públic o actors o ballarins, gaudir de l'espectacle realitzat que sol estar dotat d'una gran bellesa i expressivitat. Hi ha persones que afirmen que en alguns casos, es pot considerar com a forma de comunicació, per la seva aplicació permanent del LLENGUATGE NO VERBAL.

Juntament amb el teatre i la música, la dansa és una de les tres arts escèniques o belles arts més simbòliques que existeixen des de l'antiguitat i que té una importantíssima necessitat de comunicar un missatge determinat a la audiència.


TIPUS DE DANSA


Existeixen molts tipus de danses, de fet n'hi han tantes com països, aixì que hem escollit una selecció, esperem que us agradi!

1. BALLET


- BALLET CLÀSSIC

En el Renaixement, als segles XV i XVI, totes les arts van tornar a resorgir després de l'època fosca de l'edat mitjana. És quan sorgeix el ballet clàssic i es converteix en disciplina artística, que al llarg del pas del temps s'ha adaptat als canvis polítics i estètics de cada època. Clica la imatge per veure un example:


1.Investiga i digue'ns qui va utilitzar per primer cop la paraula BALLET?

2.Digues el nom de cincs ballarins/es més famosos?

- BALLET CONTEMPORANI O DANSA CONTEMPORÀNEA

És un estil que es basa en la dansa clàssica, amb influències de la dansa moderna on s'inclouen nous tipus de moviments, com per exemple els girs i torsions de l'esquena i la incorporació de silencis entre d'altres coses que donen la impressió que el ballarí es deixa anar.També prescindeix dels grans grups de ballarines i els vestits recarregats. A diferència de l'estil clàssic, on els ballarins han de tenir mides i aspecte similars, al contemporani es valora la diversitat física i d'estils. També se sol ballar amb els peus descalços "per a sentir millor el terra" . La música emprada, que en aquesta dansa no es considera necessària, tampoc és ja necessàriament clàssica.  Clica la imatge per veure un exemple:



3. Digues el nom d'un ballarí i una ballarina de dansa contemparànea que siguin famosos?

2. DANSA ESPANYOLA

La dansa espanyola és un estil que pertany al gènere de les danses tradicionals, esdevenint però un estil propi anomenat dansa clàssica espanyola, aquí en tens un exemple:



4. Quin instrument caracteritza la dansa espanyola?

3. LA DANSA I L'EXPLORACIÓ DE SENSACIONS

Com qualsevol art que expressa sensacions i emocions, la dansa busca sempre nous camins. 



5. Si remenes per youtube de ben segur que trobes molts exemples, busca i envia'ns un video. Nosaltres et deixem un exemple.



4. LA FUSIÓ DE LA DANSA

Els canvis d'estils de dansa que es van succeint al llarg del temps, passen sempre per una fusió, una barreja de diferents balls. Fins i tot poden formar part del mateix espectacle.


6. En el video apareixen dos estils de dansa. Sabries dir quins són?

5. SHUFFLE DANCE


És un ball que s'ha instal·lat com a tendència mundial gràcies a les diferents plataformes d'internet, té el seu origen en el claqué i, per tant, els moviments dels peus prenen tot el protagonisme, generant molta energia i entusiasme que només s'aconsegueix amb la concentració i la pràctica.



7. Sabries de quin DJ és la música electrònica que s'escolta al video

6. BALLS DE SALÓ


Els balls de saló són un conjunt de balls diferents que es ballen en parella, de manera coordinada i seguint el ritme de la música. Al seu origen eren balls populars lúdics sense cap coreografia preestablerta.
Actualment s'aprenen sobretot en acadèmies i hi ha competicions de balls de saló que s'organitzen com les esportives, amb federacions nacionals i internacionals.

Cada ball de saló té una música, un origen i una història pròpies però se sol diferenciar entre els balls de saló "estàndard" o "europeus" (quickstep, fox lent o foxtrot, tango, vals anglès i vals vienès) i els anomenats "llatins" o "americans" (samba, txatxatxà, rumba bolero, pasdoble, i rock and roll). Altres balls de saló són la conga, cúmbia, batxata, lindy-hop, mambo, merengue, polca, salsa, swing, etc.

- BALLS DE SALÓ ESTÀNDARD:


 - BALLS DE SALÓ LLATINS:




7. DANSA URBANA


Aquest tipus de dansa va néixer al sud de Bronx, Nova York, a principis dels anys 70; Va ser la manera no violenta que la comunitat llatina i afro americana va trobar per resoldre rivalitats entre bandes i crear llaços socials, a més de ser una forma d'expressió. 

Es reptaven als carrers a seguir el ritme i compàs de les cançons de Hip Hop amb moviments acrobàtics d'alta complexitat. Avui dia l'objectiu de resoldre conflictes entre colles ha canviat i és usat com a expressió i interacció social amb els diferents moviments corporals.

La dansa urbana té com a descendent molts estils de balls i òbviament es balla de diferents formes ...

Generalment aquesta està associada al funk i al hip hop. No obstant això són molts els estils que involucra: Breakdance, hip hop, Krumping, Liquid dancing, Locking, Popping, Robot, Tutting, Uprock.




9. Investiga a sobre d’un d’aquests estils urbans i explica’ns les característiques d’aquest ball, noms dels passos, etc... 

I ARA ET TOCA A TU!
APREN ESTILS DE BALL PAS PER PAS

1. Practica els passos de l'estil que més t'agradi, pot ser una altre que no estigui aquí.
2. Crea una petita coreografia
3. Envia'm els teus videos o les imatges dels passos.

BALLET

DANSA CONTEMPORÀNIA
DANSA ESPANYOLA

SHUFFLE

SALSA

HIP HOP

BREAKDANCE

SOM-HI!
Recordeu enviar els vostres videos i fotografies fent els reptes al següent correu: 
astrideducaciofisica@gmail.com



QUE TINGUEU BONA SETMANA!



Comentaris